mobil meny

Varumärkesplattform


Responsiv webbplats


Trycksaker


Mässmaterial

ILAB

ILAB Container är marknadsledare i norden på containrar för avfall, med kunder som Stena, Sita, iL och Ragn-Sells.

Vårda sitt varumärke

När vi kom i kontakt ILAB Container var de i behov av att stärka sitt varumärke och hitta en tydlig profil. De var i en situation där deras profilering och varumärke inte motsvarade vad ILAB står för och hur de arbetar.

Analys

Vi började därför med att göra en nulägesanalys för att få fram hur ILAB ser på sig själva och hur omvärlden och kunder ser på ILAB. På så vis fick vi fram en bild av hur ILAB vill upplevas och hur de upplevs. Vi tittar också på hur ILABs konkurenter marknadsför sig för att se hur vi kan särskilja ILAB.

Koncept

Efter det att vi gjort analysen började arbetet tillsammans med ILAB för att få fram ett koncept och en grafisk profil som motsvarar vad ILAB står för och hur de ska uppfattas av kunder. Vilket resulterade i en varumärkesplattform med en grafisk manual där vi beskriver hur ILAB ska marknadsföra sig för att få ut den korrekta bilden av företaget. Hur deras motto med att vara öppna och ärliga i sina relationer och att alltid hålla en högre standard än sina konkurrenter och då inte bara på deras produkter och tjänster utan i allt de gör.

Det grafiska

Resultatet blev en uppdaterad logotyp som behåller stor del av igenkänningen genom färger, tjocklek på typsnitt och så vidare men som ger en öppnare och mer medveten känsla. Den förra logotypen hade en ram runt ILAB för att föra tankarna till ILABs containerverksamhet, men den gav också en lite instängd känsla. I den uppdaterade har vi istället tagit bort den gula ramen och skapat en inverterad container mellan L och A genom att lägga en klack på A:et. Den containerformen används sedan dels som bakgrundsplatta till logotypen men även som ett grafisk element genom hela marknadsmaterialet. ILAB har även fått en tagline "en högre standard" som pekar på deras marknadsposition och sätt att arbeta.

Det finns självklart mycket mer att säga om hur vi arbetar tillsammans med ILAB. Kontakta oss om du vill veta mer.


FLER KUNDCASE